طريقه عمل الممبارواسرار المحلات (بحه الناصريه)المكوناتكيلو ممبار ويكون نظيف جدا2 كيلو طماطم مقطعه قطع صغيرهكيلو ارز مصري2 حزمه بقدونس2 حزمه كزبره2 حزمه شبت2 كيلو بصل مقطع قطع صغيرهربع كيلو فلفل احمر مقطع قطع صغيره3 معلقه كبيره زيتملح وفلفل اسودكزبرة ناشفه وكمونبصل بودره وجوزة الطيبحبهان ومستكه وورق لوراماءزيت للتحميرالطريقةننظف الممبار جيدا ثم نحضر قدر علي النار ونضع بها الزيت ثم نضيف البصل ونقلب حتى يدبل ثم نضيف الفلفل ونقلب جيدا ثم نضيف الطماطم ونشوحها مع البصل والفلفل ثم نضيف البهارات والخضره بعد تقطيعهاثم نتركه جانبا ونضيف عليه الارز المغسول ونقلب ثم نحضر الممبار ونبدأ بحشوه ثم نضع قدر علي النار ونضع بها حبهان ومستكه وورق لورا وبصله واول ما تغلي نضع واحده واحده من الممبار ونتركه نصف ساعة حتي يستويثم نخرجه من الماء ونحمرهوبالف هنا وعافيةالشيف سما محمود

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طريقه عمل الزلوط

طريقه عمل التونه

افهم ابنك صح