جبتلكم سر كبده الشرقاويالمنيو كامل 50 جنيه واسرار التاليه وتحديياوعدي🌯🌯🌯المكوناتكيلو كبده مقطعه شرائح مثل البانيهثوم مفرومخيار مقطع مكعباتباذنجانفلفل اخضر واحمر وحارلسان عصفوربصل مقطع قطع صغيرهعصير الطماطم2 كوب دقيقنصف كوب رده ناعمه جداملح وكمون وكزبره ناشفهخل وعصير الليمونمعلقه كبيره سكرماء ماء ساخنزيت وسمنهالطريقةأولا نخلل الخيار🥒🥒🥒 نحضر طبق ونضع به الخيار ونضع عليه ثوم مفروم وملح ومعلقة كبيرة خل وكزبره ناشفه وكمون وسكر ونقلبهم ثم نضيف الماء الساخن ونتركه حتى يتتخللثانيا نتبل الكبده أولا نحضر خليط حتي نضيع ريحه الزفاره من الكبدهنحضر طبق ونضع بها ماء فاتر ثم نضع عليه الملح والخل وعصير الليمون و2 معلقه كبيره دقيق ونقلب جيدا ثم نضيف الكبده بعد نزع الخيط الشفاف منها ونتركها ربع ساعهثم نحضر طبق ونضع بها الكبده والثوم المفروم والملح والكمون والكزبرة الناشفه ونقبلهم جيدا ونتركها جانباثالثا نضع الزيت علي النار ونقلي الباذنجان ونتبله بالفلفل والثوم المفروم والملح والكزبرة الناشفه والخل والليمونرابعا نحضر قدر علي النار ونضع بها معلقه صغيره من السمنه ثم نحمر اللسان عصفور وقبل ما يتحمر ننزل ببصله مقطعه مكعبات صغيره ونقلبهم جيدا ثم نضيف فلفل حامي وده اختياري ونقلب حتى تحمر ننزل 2 معلقه كبيره كبده مقطعه قطع صغيره وثوم مفروم ونحمرها مع بعض ثم نضيف عصير الطماطم والبهارات ونتركها حتى تستويخامسا نحضر طبق كبير ونضع الدقيق والرده الناعمه ولو مش ناعمه خالص ممكن نضربها بالكبه ثم نضيف الملح والكمون والكزبرة الناشفه ونخلطهم جيدا ثم نغلف الكبده كويس جدا ثم تقلي بالزيت لمده دقيقه فقط(ملحوظه) الكبده انا اشترتها من منفذ الجيش عشان أجربها وطلعت بجد تحفهوبالف هنا وعافيةالشيف سما محمود

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طريقه عمل الزلوط

طريقه عمل التونه

افهم ابنك صح