النهارده انا جيبلكم سر الكبده الاسكندراني بتاعت المحلات الكبيرهيلا نسمي بسم اللهالمكوناتثومم ك كمونم ك كزبره ناشفهم ص ملحنص م ص فلفل اسودم ك توم بودرهم ص جوزة الطيبلمونهزجاجه سفن اببرطمان زجاجي ولو مش متوفر ممكن علبه نصف كيلو كبده فلفل اخضر واحمرم ص زيتالطريقةنحضر الثوم ونفرمه مثل حبات السمسم بلاش الكبه أو الهون ياريت نفرمه بالسكينهونحضر البرطمان الزجاجي ونضع فيه المكونات التاليةالتوم والكمون والكزبرة الناشفه والتوم البودرة والملح والفلفل وجوزة الطيب ونعصر الليمونه ونضع نصف الليمونه المعصوره في البرطمانونضيف المكون السري السفن اب ونقلب جيدا ولازم نتأكد أن المكونات كلها تجانست مع بعضهاثم نحضر طاسه أو جريل اللي تحبيهونضع م ص زيت واول ما تسخن ننزل بالكبده ثم نشوحها علي النار ثم ننزل بربع البرطمانونقلب جيدا ثم ننزل بالفلفل الالوان ثم تغرف في سندوتشات أو طباق التقديموبالف هنا وعافيةالشيف سما محمود

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طريقه عمل الزلوط

طريقه عمل التونه

افهم ابنك صح