طريقه عمل الكفته المشويه

كلنا بناكل الكفته او الكباب في المطاعم وبنحس طعمه مختلف عن البيت تماما ونستغرب طب ليه وايه الي بيحطوه يخلي طعمه مميز كده 
تعالوا نشوف شويه تركات صغنونه ممكن تفرق في طعم الكفته  وتخليه زي  الحاتي واحلي ♥️♥️

المقادير 
نص كيلو لحمه مع مراعاه وضع قليل من الدهن ويستحسن ان اللحمه  المفرومه تكون  من الدوش وده بيخلي الكفته  طري وجوسي او نضيف  حته صغيره من ليه خروف بتفرق كتير في الطعم
بصلتين كبيره مفرومين ناعم 
فصين ثوم مفروم  ناعم  
معلقتين كبار نشا  
معلقه بيكنج بودر
فلفله حمراء مفرومه   
حبه طماطم مبشوره 
نص كوب بقدونس مفروم ناعم
بياض بيضه 
ملح وفلفل وبابريكا وجوزه الطيب وسماق 

ألطريقه 
نفرم البصل والثوم والفلفل الاحمر في الكبه ونصفي نصه من الماء ونشيله علي جنب
 ونضيف اللحمه علي البصل والفلفل والبقدونس والنشا وبياض البيضه والبيكنج بودر  وكل البهارات ويخلط كل المكونات  باليد لمده ١٠ دقائق لحد ما تتجانس كويس اوي اوي وده هيخلي الكفته متماسكه وعمرها متفك منك

نسيب اللحمه شويه ترتاح في التلاجه وبعدين هنصبعها علي اعواد الشيش طاووق او علي قلم نضيف ونسحبه منها بعد منشكلها
 اخلطي  بقي الطماطم المبشوره مع ماء البصل والفلفل ورشي  عليه ملح وفلفل ونص معلقه سكر وبللي  ايدك من الخليط ده وانتي بتصبعي الكفته  علي الاسياخ وده بيديها لون وطعم روعه
 
طريقه التسويه بقي اختاري من التلات طرق دول

🚩 في فرن سخن نحط فيه الكفته علي نار متوسطه ومش عاليه من فوق عشان متنشفش
واول متخرج من الفرن   نحمي حته  من الفحم ونحطها  في نص الصنيه في ورقه المونيوم فيها  معلقه زيت ونغطيها عشان  تاخد رائحه الشواء

🚩  علي الشوايه ومتتقلبش خااالص قبل ما الناحيه اللي علي الشوايه تستوي ونقلبها بقي علي الجبن التاني وده عشان متلزقش وتتقطع منك

🚩 علي البوتاجاز نرصها في طاسه او صينيه ممسوحه بالزيت علي نار متوسطه اول خمس دقايق ونوطي بعدها ومنقلبش قبل ما تستوي من تحت وغطيها وهي بتستوي عشان متنشفش  وممكن تعملي الفحم بالزيت عشان تاخد طعم الشوي

نخرجها  بقي علي بقدونس مفروم ونرش عليها رشه سماق بسيطه ونقدمها مع رز بسمتي اصفر وطحينه ومخللات وبالف هنا ♥️

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طريقه عمل الزلوط

طريقه عمل التونه

افهم ابنك صح