طريقه عمل الممبار بدون سلق ولا تحمير والطعم جبااااار


ممبار - ارز - بصل - طماطم - خضرة مشكلة - ثوم - فلفل رومي - فلفل حامي - صلصة - لية 
ملح - فلفل - كمون - كزبرة - بهارات 
قرفة - بابريكا - رشه سكر - خل - زيت

للتسوية 
كيس حراري -طماطم - بصل - مكعب مرقة- كوب ماء ساخن 

علي النار حطي شوية زيت حلوين وسيحي حتة لية فيها وانزلي بالبصل يدبل شوية 
في الخلاط اضربي الطماطم والفلفل والثوم والصلصة والخل وانزلي بيهم علي البصل مع التوابل ورشه السكر تتسبك 
حطيها علي الارز والخضره واحشي بيها الممبار وقفليه بالخليط 
حطي في الكيس شرايح الطماطم والبصل ودوبي في كوبايه سخنه مكعب المرقة وحطيه في الكيس الحراري وانزلي بالممبار واقفلي الكيس بالقفل بتاعه و بالمقص اعملي فتحة صغيرة اوي يخرج منها الهوا 
حطي الكيس الحراري في صينية فيها شوية مايه وعلي الفرن لمده ساعة يستوي وياخد لون معاكي زي المحمر واحلى كمان

#الطماطم_المشطشطة 
طماطم - فلفل رومي - فلفل حامي 
ثوم مفروم - شبت مفروم - ملح - كمون - كزبرة - شطة - خل - عصير ليمون - زيت

تبلي الطماطم بالفلفل الرومي والحامي مع التوم المفروم والشبت والتوابل والخل وعصير الليمون مع شوية زيت يدوا لمعة حلوة وكلي احلى طماطم مشطشطة مع الممبار وادعيلي

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طريقه عمل الزلوط

طريقه عمل التونه

افهم ابنك صح