بانيه زي الشركات
المقادير
نصف كيلو صدور فراخ مفروم
م ص ملح
م ص فلفل اسود
م ص بهارات فراخ
م ص بابريكا
م ص ثوم بودرة
م ص بصل بودرة
فجيتار
2بيضه
كورن فليكس سادة هنحطة فى كيس قوى وندق عليه لحد ميتكسر بس منخلهوش زى البودرة
زيت غزير للقلى
طريقة التحضير
-فى بولة هنحط الصدور المفرومة ونحط الملح والتوابل ونعجنهم كويس مع بعض ونغطيهم وندخلهم الثلاجة ربع ساعه
- ثم بلل إيدينا بالزيت ثم ناخذ كرة صغيرة من الخليط السابق ونشكلها على شكل اصبع الكفته
-ثم نطغط عليها باليد ونفردها لتأخذ شكل البانيه الجاهز
-ثم نضع البانيه فى خليط الفجيتار ثم فى البيض ثم فى الكورن فليكس
-نكرر هذا الخطوات حتى تنتهى من كل الكميه نضعهم على صنيه ونغطيهم باسترتش وندخلهم الفريزر نصف ساعه
- ونطلعهم من الفريزر على الزيت على طول منسبهمش فى حرارة المطبخ مرة تانيه
- ثم نضعهم فى زيت غزير على نار متوسطة واول ما الزيت يسخن ننزل بالبانيه على طول منسبش الزيت يسخن جدا عشان ميحمرش بسرعه وميستويش من جوه
-ولما يستوى ويأخذ اللون المطلوب نطلعهم على شبكة بلاش مناديل مطبخ عشان يفضلوا مقرمشين
-وممكن نسويهم فى الفرن بردة بس بعد منحطهم فى الكورن فليكس ونرصهم على الشبكه نرش عليهم شويه زيت باسبراى أو فرشة مدهونه زيت كده ونرشرش براحه عليهم بلاش نمسح بالفرشه مباشرة عشان منوقعش طبقه الكورن فليكس
تعليقات
إرسال تعليق