بانيه زي الشركات

المقادير 
نصف كيلو صدور فراخ مفروم 
م ص ملح 
 م ص فلفل اسود
م ص بهارات فراخ 
م ص بابريكا 
م ص ثوم بودرة
م ص بصل بودرة 
فجيتار 
2بيضه  
كورن فليكس سادة  هنحطة فى كيس قوى وندق عليه لحد ميتكسر بس منخلهوش زى البودرة 
زيت غزير للقلى 

طريقة التحضير 
-فى بولة هنحط الصدور المفرومة ونحط الملح والتوابل   ونعجنهم كويس مع بعض ونغطيهم وندخلهم الثلاجة ربع ساعه 

- ثم بلل إيدينا بالزيت ثم ناخذ كرة صغيرة  من الخليط السابق  ونشكلها على شكل اصبع الكفته 

-ثم نطغط عليها باليد ونفردها لتأخذ شكل البانيه الجاهز 

-ثم نضع البانيه فى خليط الفجيتار ثم فى البيض ثم فى الكورن فليكس

-نكرر هذا الخطوات حتى تنتهى من كل الكميه نضعهم على صنيه ونغطيهم باسترتش وندخلهم الفريزر نصف ساعه 

- ونطلعهم من الفريزر على الزيت على  طول منسبهمش فى حرارة المطبخ مرة تانيه
- ثم نضعهم فى زيت غزير على نار متوسطة واول ما الزيت يسخن ننزل بالبانيه على طول منسبش الزيت يسخن جدا عشان ميحمرش بسرعه وميستويش من جوه 

-ولما يستوى ويأخذ اللون المطلوب نطلعهم على شبكة بلاش مناديل مطبخ عشان يفضلوا مقرمشين  

-وممكن نسويهم فى الفرن بردة   بس بعد منحطهم فى الكورن فليكس ونرصهم على الشبكه نرش عليهم شويه زيت باسبراى أو فرشة مدهونه زيت كده ونرشرش براحه عليهم بلاش نمسح بالفرشه  مباشرة عشان منوقعش  طبقه الكورن فليكس 
وندخلهم فرن ساخن مسبقا على درجة حرارة ٢٠٠ هتاخد حوالى نصف ساعه

تعليقات

المشاركات الشائعة من هذه المدونة

طريقه عمل الزلوط

طريقه عمل التونه

افهم ابنك صح