المشاركات

اكلات اقتصادية جدآ جدآ

صورة
بعض الوصفات الاقتصادية... في الظروف الصعبة وياريت اللي عندها زيادة تضيفها... الناس مخنوقة ربع مفروم عصجيه وعليه حزمة بقدونس وجزرة مبشورة تعملي به صنية بطاصس محشية بالصلصة ٢ كيلو تكفيك يومين يوم اعملي نص كيلو عدس يكفي يومين يوم حمري بطاصس مكعبات وبعد ماتتحمر حطيها في صنية صغيرة وحطي على الوش شوية بقدونس وقطعي طماطم وكسري ٤بيضات.... وحطيهم عليها وغطيهم ووطي النار الزيت اللي يفضل قطعي العيش اربع واقليه يوم فول بطماطم دمسي الفول هيفرق معاك وحطي عليه جزر وفلفل ولمون وعدس دمسي كيلو.... ولو عندك كبة اعملي عجينة طعمية تطلعي تحطي بيضة وتقلي يوم كشري وكتري البصل لانه بيشبع يوم مسقعة..... نص لحمة مفرومة نص بصل مبشور وعصور كويس جدا ادعكيه بفلفل اسود.... ربع فلفل أخضر مقطع ومعصور كوساية كبيرة مبشورة.... جزراية كبيرة مبشورة... حزمة بقدونس مقطعة ومعصورة قطعة دهن أو ليه ابشريها... ملعقة بيكنج بودر اعجني الكمية كلها.. عجن كويس جدا جدا ادهني العيش من جوه وبره اللهم بارك هعملك كمية حواوشي البطاطس رخيصة.... هاتي اول الشهر ٢٠ كيلو طول الشهر اسلقي ببيض وحمري واعملها محشية بانية... ربع كيلو معصج يعملوا ٢ كيل...

ملف كامل عن الكعك والبسكويت وكل حلويات العيد

صورة
ملف كامل لطرق عمل كعك وبسكويت وكل حلويات العيد بالصور 🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺 طريقة عمل كعك العيد الناعم 🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺 المقادير : 🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺 -  كيلو دقيق - علبة سمن ½ كيلو - قطعة خميرة بيرة بحجم عين الجمل ، ويمكن استبدالها بباكو بيكنج بودر -  ¼ كوب ماء فاتر - ¼ كيلو لبن -  رشة ملح - ملعقة كبيرة سمسم -  ملعقة كبيرة رائحة كحك - 1/8 كيلو ملبن للحشو ( حسب الرغبة ) الطريقة : 🌺🌺🌺🌺🌺🌺🌺 تحلل الخميرة بملعقة سكر والقليل من الماء وتترك لتخمر ، يوضع الدقيق فى طبق ، ثم يقلب على الدقيق السمسم ورائحة الكعك ، ثم يقدح السمن ( لا يقدح جيدا ) ، ثم يضاف ثلاث ارباعه على الدقيق ويقلب ، ثم يضاف الى ربع السمن المتبقى كبشة صغيرة من اللبن ، ثم يضاف الى الدقيق وتفرك جيدا باليد  ، و فى نفس الإناء الذى قدح فيه السمن يوضع رشة ملح ويوضع عليها الماء وتسخن ، ثم تضاف الى الدقيق المضاف اليه السمن ويعجن جيدا ويضاف اليه الخميرة ويعجن ، ثم يضاف اللبن الدافئ تدريجيا حبة حبة ويعجن حتى تصبح العجينة مقبولة للتقطيع ، ثم توضع العجينة فى كيس نايلون وتترك لترتاح ، ثم تقطع وتزين بالمنقا...

سينابون الكنافة وطعامته مع الصوص بتاعه وهو سايح عليهالمكوناتلفة جلاش نصف كيلو كنافة سمنة سايحة سكر بودر قرفة بودر مكسرات مجروشةالطريقههاتي طبقتين من الجلاش واديهم دهنه سمنة وافردي عليها الكنافة وعليها السكر البودر والمكسرات والقرفه ولفي لفة الجلاش رول كده وغطيه باسترتش وسيبه في الفريزر يتماسك شوية حوالي خمس دقايق هقطعي الرول قطع و رصيه في صينيه مدهونه سمنة ورشي فوق الوش رشه سمنه بسيطة خالص ودخليها الفرن علي درجة حراره متوسطة #صوص_السينابونم ك زبدة سايحة كوب سكر بودر كوب لبن بودر نصف كوب ماء ساخن ٧ مثلثات جبنة بريذدونفي الخلاط انزلي بالمقادير كلها تاخد ضربه مع بعض و انزلي بيه علي السينابون ياوعدي ياوعدي

صورة

علاج الصبغات وخطوط الجبهه بالوجه وحب الشبابعلاج لمده 30يوم وادعيلي عن تجربهأولا : نعمل كريم للبشرهالمكوناتنصف كوب ماء ارز منقوع به الارز لمده ليله كاملهنصف كوب نشازيت الزيتونم ص جلسرينم ص فازلينطرف م ص دم غزالالطريقةنحضر قدر ونضع به ماء الارز والنشا ونقلبهم علي النار حتي يثقل القوام ثم نتركه يبرد ثم نضيف باقي المكونات ونقلبهم جيدا حتي يصبح لدينا كريم ويحفظ بالثلاجةالخطوه الثانيهندهن الوجه باليمونه ونتركها علي الوجه لمده ساعه ثم يشطف وندهن الوجه بالكريم قبل النوم ونتركه حتى الصبحلو عجبتك الوصفه علقي بعشر ملصقات وادعيلي من قلبكالشيف سما محمود سفيره السلام الدولي

صورة

طريقه عمل زبده اللوتسزي الجاهز بالظبط وتحديالمكونات4 باكيت بسكوت ساده اي نوعلتر لبنكوب سكرربع ملعقه صغيره بيكربوناتوم ص فانيليارشه ملحنص م ص جوزة الطيبنص م ص قرفه وجنزبيلربع كوب زيتنص كوب زبده تكون طعمها وريحتها حلوه ودي مهمه جدا جداالطريقةأولا : نحضر قدر ونضع به اللبن والسكر والبيكربوناته ونتركها علي نار هادئة حتى تتكرمل وبعد ذلك نضيف الفانيليا ورشه الملح عشان الطعم يتظبط معاناثانيا : نطحن البسكوت ثم نضيف الزبده بعد ما تسيح ونفرمهم مع بعض مره اخرىثم نحضر صينية ونضع البسكوت المطحون بالزبده وندخله الفرن حتي يتحمص ويشرب الزبدهثالثا : نحضر اللبن المكرمل وهو ساخن ونضيف عليه البسكوت ونقلب جيدا ونضيف البهارات ونقلب جيدا ثم نضيف الزيت ونقلب جيدا حتي يصبح لدينا زبده اللوتس بنفس الطعم ومكونات 20 جنيه فقط بدل ما نشتريها 250جنيهلو عجبك منشوري علقي بعشر ملصقاتوادعيليوبالف هنا وعافيةالشيف سما محمود

صورة

بسكوت البرتقالالمكوناتكيلو دقيق نص كيلو سمنه 4 بيضات 4 كيس فانيليا نص كيلو سكر مطحون ريحه البرتقال كيس تانك أو فروتى برتقال كيس بيكينج بودر3كوب ماءالطريقةنضرب السمن والسكر جيدا لحد ما يكون لونها ابيض ثم ننزل بالبيض والفانيليا ونعجنهم جيداثم نضع كيس التانك وريحه البرتقال مع 2كوب ماء ونضيفهم علي الخليط ثم ننزل بالدقيق والبيكنج بودر ونعجنهم جيدا حتي تتشكل عجينه لينهنحضر ماكينه البسكوت وننقش البسكوت في صاجات وندخلها الفرن على درجة حرارة متوسطةوكل سنه وانتم طيبينوبالهنا والشفاالشيف سما محمود

صورة

طريقه عمل البيتفور كيلو دقيقنص كيلو زبده بدرجه حراره المطبخربع كيلو سكر بودر2 فانيليا وذره ملح4 صفار بيضالطريقةنضرب السكر والزبده لحد ما يبقي كريمي نضيف البيض واحده واحده مع الفانيليا وذره ملح وبعد كده الدقيق ويا دوب نلم العجينه من غير عجن وممكن نأخذ جزء نضع عليه معلقتين كبار كاكاو ومعلقه سمنه ونقطعها بالقمع أو الماكينة وندخلها الفرن يكون هادي جداونشكلها بالشكولاته السوداء او البيضاءوبالهنا والشفاالشيف سما محمود

صورة